Baby op komst!

Gefeliciteerd! Er is een klein nieuw mensje onderweg. De geboorte van jullie kindje is misschien wel het meeste bijzondere moment uit jullie hele leven. Zo'n levensveranderende gebeurtenis, dat vraagt toch om mooie foto’s?

geboortefotograaf rhenen utrecht

Een geboortereportage


Tijdens een geboortereportage leg ik vast wat er op dat moment gebeurt:

Papa die mama ondersteund tijdens de weeën, de kleertjes die worden klaar gelegd voor de baby, het nu nog lege kinderkamertje. En na de geboorte de eerste keer je kindje eindelijk zien, vasthouden, ruiken. De reacties van mama en papa en eventueel ook oudere broertjes en zusjes. En het eerste kraambezoek wat kort na de geboorte al langs komt. Dit zijn stuk voor stuk hele speciale en kostbare momenten. Deze wil je toch ook graag sfeervol en smaakvol op de foto hebben staan?

Ik bied verschillende vormen van fotografie aan die passen bij het vastleggen van een geboorte. Zo kan ik de volledige bevalling voor jullie vastleggen maar ik kan ook pas komen vlak na de geboorte om de eerste momenten samen te fotograferen. Bekijk eens de beschikbare geboortefotografie pakketten en kies degene die het beste bij jullie past!


geboortefotograaf rhenen

Wat zijn jullie wensen?


Wanneer jullie graag een geboortereportage willen, dan plannen we altijd eerst een kennismakingsgesprek in! Op deze manier kunnen we elkaar eerst eens wat beter leren kennen en gaan we alle details doornemen van de bevalling en wat jullie wensen hierin zijn. Klikt het, en willen jullie dat ik de geboorte ga fotograferen? Dan gaan we dit vastleggen!


Vanaf dat moment sta ik vanaf week 38 t/m week 42 van jullie zwangerschap op stand by. Dit betekend dat jullie mij in deze periode 24/7 mogen bellen wanneer de bevalling is begonnen zodat ik op tijd jullie kant op kan komen. In deze periode ben ik dus volledig beschikbaar voor jullie, en laat ik alles vallen op het moment dat jullie mij bellen met het bericht dat de bevalling is begonnen!


geboortefotografie rhenen utrecht

Mijn aanwezigheid


Een geboorte is een heel intiem moment. Het is dus niet gek dat je misschien denkt, wil ik daar wel een fotograaf bij hebben? De ervaring leert dat jullie vrij weinig van mij zullen merken.

Tijdens het fotograferen van een geboorte hoor je bijna niks van mij. Tenzij jullie mij vragen even een glaasje water te halen of iets voor de verloskundige te pakken bijvoorbeeld. Maar voor de rest, ik ben er wel maar ik vraag geen aandacht en loop niemand voor de voeten! Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we alles al besproken wat ik moet weten om de foto’s naar jullie wensen te kunnen maken. Ik laat jullie tijdens de bevalling dus lekker in jullie proces en verstoor deze niet. Ik leg vast wat er gebeurt en zal, tot aan de persweeën, ook niet continue aanwezig hoeven zijn in de slaapkamer of bevalkamer.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat er een fotograaf bij aanwezig is. Want ik ben er wel, maar je merkt als het goed is vrij weinig van mij.


Newborn Shoot


Wil je liever niet de geboorte laten vastleggen, maar eigenlijk vooral de kleine in de weken na de bevalling? Dan is een newborn shoot wat voor jou!

Tijdens een newborn shoot kom ik bij jullie thuis (of evt. naar het ziekenhuis) om foto's te maken van jullie prachtige kindje en van jullie sa,em als gezin.


De meeste van mijn klanten kiezen ervoor om deze shoot te doen rond 6 weken na de bevalling. Jullie zijn dan allemaal aardig bij gekomen van de bevalling, het huidje van jullie kindje is ook al wat rustiger en de kleine reageert vaak ook al wat meer op zijn/haar omgeving. Wil je de shoot liever eerder of later? Dat kan allemaal, het is maar net waar jullie voorkeur naar uit gaat!


Kies wat bij jullie past


Ik heb verschillende geboortefotografie pakketten. Van fotografie vanaf de eerste weeën tot aan alleen een fotoshoot binnen 48 uur na de geboorte. Benieuwd welke geboortefotografie pakketten ik allemaal aanbied?

Bekijk de pakketten

Volg je mij al op Instagram?